Tilpasning af design til trykmetode

Tilpas dit design

- Mindre tekster og genstande

Farve separation

Offset og digitaltryk:

(Eksempel logotype i CMYK)

 

I offset- og digitaltryk er det i de fleste tilfælde ikke nødvendigt at tilpasse det digitale grundlag på samme måde som ved flexotryk. Tekster kan trykkes i flere farver, uden at man behøver at tage hensyn til, at farverne forrykker sig i forhold til hinanden. I offset regner man med en mispasning på 0,1 mm. I digitaltryk er mispasning ikke-eksisterende.

Flexo:

(Eksempel logotype i CMYK)


I flexo regner man med ca. 0,2 mm i Preprint. I Postprint skal man regne med 0,5 mm.

(Blå PMS 634 samt Black 07)    (Sort)


For at få et godt resultat i flexo kan man trykke logotypen i Pantonefarver eller f.eks. kun i sort.

Raster

Offset og digitaltryk:

I offset anvender man høj rastertæthed. I digitaltryk anvendes stokastiske rasterteknikker. Ofte opfatter øjet ikke de såkaldte rasterpunkter.
I visse tilfælde i flexo anvendes relativt lav rastertæthed, hvilket betyder, at rasterpunkterne træder mere frem.

Offset:

(Eksempel logotype i CMYK)


Flexo:

 
(Eksempel logotype i CMYK)


Også her kan man med fordel vælge Pantonefarver til logotypen eller f.eks. kun sort.

(Blå PMS 634 samt Black 07)    (Sort)


Store overflader

Flexo:

Ved flexotryk bør man bruge en Pantonefarve til de store overflader (se eksemplet i orange). Hvis der anvendes blandede farver (f.eks. CMYK), er der større risiko for farvevariationer imellem oplagene og trykafvigelser.

Pantone:

CMYK:

Vi kan hjælpe med at tilpasse originalen for at få et så godt resultat som muligt ud fra forudsætningerne for de aktuelle valg af trykkemetode. Eksemplet nedenfor (CMYK) viser en original, som ville fungere glimrende i offset, men som ville have givet store problemer i den valgte trykpresse på det valgte substrat.

I tilpasningen (3 Pantonefarver) er de forskellige toninger erstattet med faste farver, og dekorationen er ændret fra CMYK til tre Pantonefarver. I næste skridt blev æsken fremstillet i en enklere maskine. Her var det nødvendigt at tilpasse til to Pantonefarver, hvor ingen af farverne risikerede at overlappe hinanden (2 Pantonefarver).